Asociatia Artistilor Plastici IASIART


Du-te la cuprins

Meniu principal:


Craciun Mihaela

Mihaela Craciun: nascuta în Iasi în anul 1973, a absolvit Liceul „Garabet Ibraileanu” si apoi cursurile Crucii Rosii si ale Scolii Postliceale Teologico-Sanitare din Iasi, promotia 1997, în prezent fiind asistent medical la Spitalul Universitar „Sf. Spiridon” din Iasi.

Petrecându-si copilaria la rude la tara, adesea desenând pe orice foita pe care o gasea, copaci, casute si flori, a îndragit foarte mult meleagurile vasluiene care i-au ramas în suflet, îndemnând-o parca sa-si doreasca a transmite ceva din farmecul florilor care i-au bucurat copilaria.

Printr-o fericita împrejurare, ajungând la o manastire de maici din zona Moldovei, Maica Stareta a îndemnat-o sa încerce pictura de Icoana.

Dar, cu adevarat, a început sa picteze în ultimii trei ani, constatând ca pictura o face sa se simta libera, de parca ar fi ca si respiratia sa, ceea ce a îndemnat-o sa urmeze cursuri de pictura la Scoala Populara de Arta „Titel Popovici” sub îndrumarea profesorului Dorin Lehaci.

Din 2018 a devenit membra a Asociatiei „iArt”, participând la Saloanele de primavara, vara, toamna si iarna organizate la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” din Iasi, în 2018 si 2019 a expus la galeriile „Top Art” - Iasi si la Galeria „Transilvania” din Brasov în vara anului 2019.

A donat lucrari pentru Muzeul „Loja Chitarelor” de la Palatul Brukenthal din Avrig-Alba-Iulia, una din lucrarile sale fiind donata Muzeului din Târgu Mures.

În 2020 a devenit membra a Asociatiei Artistilor Plastici ”IASIART” si declara ca iubeste pictura din toata inima, dorindu-si foarte mult sa aduca bucurie si liniste în sufletul privitorilor si de ce nu, o stare pozitiva de vivacitate si armonie.

aap IASI | Istoric | Vernisaje | membri AAP | Tabere | Contact | Donatie | Harta sitului


© Asociatia Artistilor Plastici Iasi Romania - Association des Artistes - Artists Association - Associazione degli Artisti ®

Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal