Asociatia Artistilor Plastici IASIART


Du-te la cuprins

Meniu principal:


Primavara 2014


S-a deschis SALONUL DE PRIMAVARA
al Asociatiei Artistilor Plastici Iasi

 
Joi dupa-amiaza, pe 24 aprilie, la galeriile „Top Art” de la Casa Cartii de pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt a avut loc vernisajul Salonului de Primavara al Asociatiei Artistilor Plastici din Iasi. Expozitia cuprinde un numar de 50 de lucrari din cele 61 prezentate, preponderent din pictura, ele apartinînd unui numar de 32 de membri ai asociatiei.

Prezentarea expozitiei a fost facuta de Calin Ciobotari (în prezent redactor la TELE M Iasi), care a rostit, printre altele, urmatoarele cuvinte: „Hristos a înviat ! Având în vedere faptul ca ieri a fost Sf. Gheorghe, putem spune ca noi, aici, învingem Balaurul pasivitatii. În 2021, Iasul doreste sa devina capitala culturala europeana, iar aceasta expozitie se înscrie în acest demers. Pareti o familie legata, iar sinceritatea si onestitatea se vad în lucrarile expuse. Un artist nu trebuie sa fie îngradit, iar fiecare lucreaza ceea ce simte. Pe simeze este omenescul domniilor dumneavoastra. Pastrati pasiunea în tumultul evenimentelor care ne înconjoara. Arta tine de domeniul universalului, nu de latura strict profesionista ! Iar arta naiva este un filon viguros. Va felicit, sunteti în numar mai mare la acest vernisaj, unii stau si în picioare... E bine !”.

În completarea celor spune de Calin Ciobotari, presedintele AAP Iasi, Gheorghe Balaceanu a amintit ca în 2015, Asociatia Artistilor Plastici din Iasi va împlini 25 de ani de existenta, iar în toti acesti ani au existat expozitii ale membrilor ei!

Presedintele Comisiei de jurizare a lucrarilor prezentate, pictorul Mihai Cotovanu (membru UAP Iasi) a spus: „Ceea ce vedem aici este o pictura sincera si curata, facuta din pasiune. Arta tine de suflet, acest lucru a fost si ideea jurizarii. Daca o lucrare ramâne pe simeze 200 sau 300 ani, acel pictor e valoros !”.

Dupa jurizarea lucrarilor, presedintele AAP Iasi, Gheorghe Balaceanu a acordat diplome celor care s-au evidentiat în cadrul Salonului de Primavara 2014.

Au primit diplome de participare Elena Chirica, Gabriela Cucinschi, Jana Ghemes, Anastasia Gîrneata, Servilia Oancea, Cornelia Olteanu, Lily Popa, Petrica Sîncu, Elena Sîrbu, Constantin Ticau.

Un numar de 19 lucrari, au fost apreciate de juriu si recompensate cu premii, dupa cum urmeaza:

La sectiunea „Pictura”, premiul I a fost acordat doamnei Madalina Dorofte,  doamnei Iulia Frujinoiu si doamnei Marioara Tereja (pentru natura statica); premiul II, a fost acordat doamnei Eugenia Nechita (pentru portret) si domnului Mircea Popescu (pentru peisaj); premiul III a fost acordat doamnei Maria Frangopol (pentru natura statica) si domnului Dumitru Pavaloi (pentru peisaj), iar mentiuni au primit domnii Costica Pâinedulce si Emil Ilegitim (pentru peisaj).

La sectiunea „Sculptura”, premiul I a fost obtinut de domnul Valeriu Burlacu si domnul Costache Falticeanu (metaloplastie); premiul II, a fost acordat domnilor Constantin Trofin si Costel Iftinchi; premiul III l-a primit domnul Sorinel Pasaniuc, iar mentiune, doamna Laura Falticeanu.

La sectiunea „Arta naiva”, premiul I i-a revenit doamnei Elena Zbant, premiul II, doamnei Profira Mihai, premiul III, doamnei Maria Lupu si mentiune, doamnei Octavia Vizitiu.

Expozitia de arte vizuale Salonul de Primavara al AAP Iasi este deschisa la etajul al doilea al Casei Cartii din Iasi, în perioada 24 aprilie-3 mai 2014.

DAN TEODORESCU

Ascultîndu-l pe Calin Ciobotari

Ascultîndu-l pe Calin Ciobotari

Gheorghe Balaceanu, prezentînd invitatii Mihai Cotovanu si Calin Ciobotari

Gheorghe Balaceanu, prezentînd invitatii Mihai Cotovanu si Calin Ciobotari

Prezinta Calin Ciobotari

Prezinta Calin Ciobotari

Aspect din sala

Aspect din sala

Înmînînd premiul doamnei Iulia Frujinoiu

Înmînînd premiul doamnei Iulia Frujinoiu

Constantin Trofin, primind premiul pentru sculptura

Constantin Trofin, primind premiul pentru sculptura

Maria Lupu, primind diploma

Maria Lupu, primind diploma

Gheorghe Balaceanu, dupa acordarea premiilor

Gheorghe Balaceanu, dupa acordarea premiilor

Imagine din expozitie (2)

Imagine din expozitie (2)

Imagine din expozitie (3)

Imagine din expozitie (3)

Imagine din expozitie (4)

Imagine din expozitie (4)

Imagine din expozitie

Imagine din expozitie

aap IASI | Istoric | Vernisaje | membri AAP | Tabere | Contact | Donatie | Harta sitului


© Asociatia Artistilor Plastici Iasi Romania - Association des Artistes - Artists Association - Associazione degli Artisti ®

Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal