Asociatia Artistilor Plastici IASIART


Du-te la cuprins

Meniu principal:


Sincu Petrica

Petrica Sincu: s-a nascut la Iasi pe 9 octombrie 1968, a invatat sa picteze la Scoala Populara de Arta sectia pictura clasa profesor Leonard Ghita si face parte din Asociatia Artistilor Plastici din 1991. A avut expozitii personale atat in tara, cat si in strainatate: Israel (1998) si Spania (2005).

Exceptand portretele si naturile moarte, Petrica Sincu pare a fi adeptul plein-air-ului atat de indragit de impresionisti. De fapt tocmai lumina prezenta in natura si modul cum aceasta cade pe anumite suprafete pare a fi punctul forte al artistului, punct forte ce nu se poate materializa decat pictand in aer liber.

Privitorul lucrarilor sale este transpus intr-un univers al sensibilitatii si gingasiei florale, fiind invaluit, in acelasi timp, de lumina ce transcende. Daca privim mai atent picturile, observam cum, printr-un subtil joc al profunzimii campului de perspectiva, artistul evidentiaza ceva prin estomparea fundalului.

Natura incremenita intr-o stare de repaos, asa cum a fost transpusa pe panza de perceptia artistului, transmite privitorului liniste si pace.

Senzatia propagata de lucrarile artistului Sincu Petrica este comuna tuturor operelor sale: o atmosfera linistitoare, luminoasa, care ne duce cu gandul la pictori impresionisti precum Sisley, Pissaro sau Liebermann.

Picturile sale, de maniera impresionista, redau senzatiile artistului in fata peisajelor, a naturii sau chipurilor pe care acesta incearca sa le surprinda. Privind tablourile sale, retraiam aceleasi sentimente fata de subiect pe care le-a experimentat pictorul in momentul in care a realizat opera respectiva. Iar lucrarile lui Petrica Sincu reusesc acest lucru: sa ne faca sa intelegem ceea ce a vazut el in momentul in care a realizat un anumit peisaj, un anumit portret, transmitand in acelasi timp o anumita emotie caracteristica momentului zilei in care s-a realizat tabloul.

Living in Iasi, Romania.
Over a hundred of exhibitions in Romania, Israel and Ukraine. Over a thousand of paintings sold to art collectors all over Europe. The approached style is Expressionism and Impressionism.

Informatii de contact:

e-mail: petricasincu@gmail.com
telefon: 004 0741257045

aap IASI | Istoric | Vernisaje | membri AAP | Tabere | Contact | Donatie | Harta sitului


Asociatia Artistilor Plastici Iasi Romania - Association des Artistes - Artists Association - Associazione degli Artisti

Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal