Asociatia Artistilor Plastici IASIART


Du-te la cuprins

Meniu principal:


Toamna 2013


Expozitie in culorile toamnei, la Casa Cartii

 
Traditionalul eveniment "Salonul de toamna" si-a deschis portile pentru public. Expozitia colectiva a artistilor plastici ieseni reuneste 46 de lucrari de pictura si patru de sculptura. Tematica dominanta o constituie registrul floral, creionat in culorile pastelate ale toamnei. Noutatea din acest an a salonului o reprezinta lucrarile de tip compozitii care infatiseaza personaje.

"Sunt tablouri care definesc un spatiu, un loc si interesant, chiar surprinzator, este faptul ca in aceasta expozitie sunt si compozitii, ceea ce chiar si in pictura romaneasca lipseste foarte mult. Exista si o sete a colectionarilor pentru compozitii, intr-adevar compozitiile personaje nu sunt de o foarte buna calitate, insa si faptul ca s-au aplecat asupra compozitiilor cu personaje asta da o nota aparte expozitiei si calitativ este mai buna ca anul trecut”, a spus Mihai Cotovanu, membru Uniunea Artistilor Plastici.

"Ca de obicei predomina registrul floral, unde abunda culorile calde foarte potrivite cu dimensiunea autumnala, la fel cum observ ca s-au imultit si asta e un lucru extraordinar de bun: compozitiile. Apreciez enorm sensibilitatea pe care o puneti in aceste lucrari, aproape ca nu vezi lucrare in care sa simti glacialitate, raceala, lipsa artistului din spatele lucrarii”, a spus Calin Ciobotari, jurnalist.

Noutatea expozitiei din acest an o constitutie numarul mare de lucrari de tip compozitie care infratiseaza personaje, insa nici portretele nu fac exceptie. Iar pe langa cele 46 de picturi, la Salonul de Toamna mai pot fi admirate si patru sculpturi.

“Din pacate mai putine decat alte dati pentru ca ne-au disparut sculptorii, doi dintre ei au ajuns in sferele inalte, adica prin ceruri, unul a plecat la Bucuresti, si am ramas mai saraciti in ceea ce priveste sculptura, dar calitativ dupa cum se poate vedea in sala, lucrarile de sculptura sunt bine reprezentante chiar si mai putine ca alta data”, a marturisit Gheorghe Balaceanu, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici din Iasi.

Expozitia de la etajul al doilea de la Casa Cartii va ramane deschisa pana la sfarsitul lunii, iar intrarea este libera.

Autori: Alina Iosub si Cristi Trinca - Sursa: stiri.telem.ro - 22 Octombrie 2013 20:16


aap IASI | Istoric | Vernisaje | membri AAP | Tabere | Contact | Donatie | Harta sitului


© Asociatia Artistilor Plastici Iasi Romania - Association des Artistes - Artists Association - Associazione degli Artisti ®

Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal